استارتاپ چیست؟ تفاوت استارتاپ با کسب و کارهای سنتی
پیشرفت روز افزون تکنولوژی و اطلاعات باعث شده تا ورود شرکتها به عرصه عملیاتی و بازار با سرعت بسیار بالایی انجام شود؛ به طوری که همه روزه نام استارتاپهای جدید به گوشمان میخورد. اما استارتاپ چیست؟ آیا تا کنون به این اندیشیدهاید که استارتاپ به چه معنی است؟ در ادامه با ملل رسانه همراه باشید تا اطلاعاتتان در مورد این کلمه به خصوص در حوزه دیجیتال مارکتینگ تکمیل گردد.
استارتاپ به چه معنی است؟
واژه استارتاپ (Start-up) به معنای «شرکت نوپا» است؛ اما این واژه امروزه مفاهیم بسیار زیادی را در بر میگیرد. اگر بخواهیم تعریفی کلی اما دقیقتر از این واژه داشته باشیم: استارتاپ عبارت است از شرکتی نوپا که توسط یک یا چند کارآفرین تاسیس شده تا محصولات و خدماتی را به کاربران ارائه دهد. اغلب سرمایه گذاران و فعالان بازار نسبت به استارتاپها اعتماد کمی دارند و همین موضوع سبب میشود تا اکثر این شرکتهای نوپا با شکست مواجه شوند؛ این در حالی است که تنها کمی از استارتاپها به موفقیت میرسند.
چالش بزرگ استارتاپ چیست؟ در ادامه کار، مدیران استارتاپها میبایست مبلغ قابل توجهی برای توسعه محصولات و خدمات خود جمع آوری کنند و این همان چالش بزرگی است که در پاراگراف قبلی ذکر کردیم. با گذر از این چالش، مسیر کمی هموارتر میشود و استارتاپها میتوانند پیشرفت زیادی کنند. مهمترین روشها که استارتاپها میتوانند از آن طریق به تامین مالی برسند عبارتند از:

• روشهای سنتی تامین سرمایه:
دریافت وامهای اعتباری کوچک از بانکها و موسسات مالی، دریافت تسهیلات بازرگانی
• شتابدهندهها:
شرکتها و موسساتی که اغلب بخش قابل توجهی از هزینهها و امکانات استارتاپها را در قبال دریافت مزایایی مانند بخشی از سهام شرکت تامین میکنند.
• سرمایه گذاران:
سرمایه گذاران فعالی که معنی استارتاپ را به خوبی در کرده و در ازای دریافت سهام یا سود از شرکت، اقدام به سرمایه گذاری میکنند.
استارتاپهای موفق
میتوان پاسخ سوال استارتاپ چیست؟ را در بررسی شرکتهای موفقی دانست که در زمان خود نوپا بودهاند. یکی از مهمترین و قدیمیترین استارتاپهای دنیا، شرکت اپل است که توسط استیو جابز تاسیس گردید و اکنون به یکی از موفقترین شرکتهای جهان تبدیل شده است. از نمونههای دیگر میتوان به شرکت مایکروسافت که توسط بیل گیتس، فورد موتورز که توسط هنری فورد و مک دونالد که توسط ری کروک تاسیس شد، اشاره کرد.
قابل توجه است که تبلیغات محیطی و تبلیغات تلویزیونی تاثیر زیادی در موفقیت استارتاپ ها دارد.
تفاوت استارتاپ با کسب و کارهای سنتی

ممکن است لفظ «استارتاپ» این ابهام را به وجود آورد که تمامی شرکتها در ابتدا استارتاپ بودهاند. درواقع اگر بخواهیم به طور دقیق پاسخ سوال استارتاپ چیست؟ را بدهیم، تفاوت استارتاپ با شرکتهای دیگر مشخص میشود. در ادامه این تفاوتها را ذکر کردهایم:
در رابطه با تبلیغات btl چه میدانید؟
اجرای ایده جدید
شرکتی که در دسته استارتاپ قرار میگیرد، ایده و محصول جدیدی را ارائه میکند. درواقع استارتاپها به این دلیل محبوبیت زیادی دارند که روشهای نوآورانه و جدید را برای ارائه محصولات و خدمات منحصر به فرد خود ارائه میکنند. بنابراین شرکتهایی که از نوآوری در محصولات، خدمات، شیوههای ارائه و تولید محصول و… استفاده نمیکنند، استارتاپ نیستند.
رشد، اجرا و مدیریت حول محور علم
استارتاپها معمولاً کسب و کارهای دانش محور هستند و بر اساس علم توسعه مییابند؛ اما معنای علم در استارتاپ چیست؟ علم در استارتاپ، مجموعهای از دانشهای به روز است که مدیران و مجریان آن شرکت جهت انجام تمامی عملیات مانند تبلیغات، بازاریابی، فروش و… از آن استفاده میکنند. کسب و کارهای سنتی معمولاً به روشهای تجربی اجرا و مدیریت میشوند؛ در حالی که استارتاپها باید بر اساس علم و دانش روز دنیا مدیریت شوند تا به موفقیت برسند.
رشد مرحلهای
رشد مرحلهای در استارتاپ چیست؟ استارتاپها به صورت مرحلهای رشد میکنند و گاهی اوقات برای رسیدن به هدف اصلی، باید تمامی مراحل را همراه با هم و به روش اصولی انجام داد. حتی برای انجام مراحل موفقیت و رشد یک کسب و کار استارتاپی، نیاز به اجرای عمدهای از روشهای روز دنیا است. این در حالی است که کسب و کارهای سنتی به صورت مرحلهای رشد نکرده و از همان طریق سنتی اقدام به فروش یا ارائه خدمات به صورت مستقیم و بلافاصله میکنند.
امکان گسترش بالا
افراد زیادی از پتانسیل گسترش در استارتاپها صحبت کردهاند اما به طور کلی، گسترش در استارتاپ چیست؟ استارتاپها به دلیل اجرا بر پایه علم روز جهان و روشهای جدید، به طرز قابل توجهی با بازار جهانی هماهنگ هستند و همین موضوع پتانسیل گسترش را در این شرکتها بالا میبرد. شرکتهایی که در دسته استارتاپ قرار میگیرند میتوانند حتی در سطح جهانی (به دلیل وجود امکانی مانند اینترنت) گسترش یابند و محبوبیت زیادی در جای جای جهان بدست آورند. این در حالی است که کسب و کارهای سنتی اغلب در یک محله، شهر یا استان خاص گسترش و محبوبیت مییابند.
انجام هوشمند کارها
هوشمندی در استارتاپ چیست؟ پاسخ به این سوال واضح است: تکنولوژی. از مهمترین اهداف تکنولوژی، ایجاد هوشمندی در انجام کارها است؛ استارتاپها نیز بر پایه علم روز و تکنولوژی تاسیس میشوند و هوشمندی زیادی خواهند داشت. این شرکتها از اینترنت و روشهای مدیریت هوشمند فرآیندها برای انجام سریع انبوهی از کارها بهره میبرند و دخالت نیروی انسانی را در انجام این اعمال به حداقل رساندهاند. این در حالی است که شرکتها و کسب و کارهای سنتی اغلب وابستگی زیادی به نیروی انسانی دارند.
خدمات کانون تبلیغاتی ملل رسانه
اگر شما هم یک استارتاپ هستید و برای شروع کار نیاز به مشاوره کسب و کار و بازاریابی دارید، میتوانید برای کسب مشاوره تبلیغات کارشناسان ملل رسانه در تماس باشید.